dinsdag 20 juni 2017

Eerste nederlaag voor leerkrachten is een feit

Op de sportdag vond ook de apotheose plaats van het voetbaltornooi 2016 - 2017. Drie maanden lang werd er telkens met de voormiddag speeltijd gestreden tussen de verschillende klassen. Een tornooi voor 1ste - 2 de - 3de leerjaar en een tornooi voor 4 - 5 - 6de leerjaar. 
De twee winnaars slaagden erin om alle matchen te winnen en dus zo met het maximum van de punten het tornooi te beĆ«indigen. De eer ging naar 2A en 6B. Als beloning namen zij het op in een gala match tegen de juffen en meesters. 

De FAIR PLAY trofee ging dit jaar naar twee klassen 6A en 5A die met het meeste plus puntjes op dit vlak de matchen afwerkten. 

Het HHC stadion liep als snel helemaal vol voor de eerste gala  match op het programma. Leerkrachten versus 2B. Het was niet lang wachten op het eerste doelpunt, leerkrachten vonden elkaar blindelings en het was bij momenten heerlijk tikkie takkie voetbal. Even werden de leerkrachten met voeten op de grond gezet na een fenomenale dribbel van Elian die knap afwerkte in doel.
Met een overtuigende overwinning zetten de leerkrachten hun zegetocht verder en trokken met vertrouwen naar de eindmatch tegen de sterrenploeg van 6B.
6B die het met eenzelfde kern reeds voor het 4de jaar op rij mocht opnemen tegen de leerkrachten was strijdvaardig en wou duidelijk een revanche voor de eerdere 3 nederlagen. Leerkrachten waren tot dit jaar immers ongenaakbaar in dit tornooi.
Om half drie werd de match op gang gefloten door ref Nolan Denayer, kort daarna toonde Misiti een eerste keer zijn klasse en kegelde de bal in de linker benedenhoek, Tielemans een eerste keer verslagen. Een opdoffer die bij het leerkrachtenteam duidelijk hard aankwam en reeds na 10 minuten keken ze tegen een achterstand van 3 doelpunten aan.
Het gemis van meester Brecht en juf Kay die met blessure uitviel werd op een pijnlijke manier duidelijk wanneer de stand op 7-0 kwam te staan. In het doel werd meester David gewisseld met juf Babs, een gouden wissel zo bleek want het was Tielemans die met een knap doelpunt terug leven in het leerkrachtenteam blies, niet veel later kon juf Ingrid scoren vanaf de stip.  8-3 en knap staaltje weerbaarheid van een fel getroffen topteam. Toch kon een eerste nederlaag in 10 jaar niet meer vermeden worden en ging voor het eerst in de geschiedenis van dit tornooi de overwinning naar een gouden generatie leerlingen.

In een eerste reactie toonden de leerkrachten zich ontgoocheld maar het klasse verschil was duidelijk en de leerlingen verdienden deze overwinning. “We zullen deze match intern evalueren, bijsturen waar nodig zodat zo’n tragedie zich geen tweede keer kan voordoen! Leerlingen die ons uitlachten mogen eerst eens proberen 10 jaar zonder nederlaag te spelen, overigens kon ook geen enkele andere klas winnen tegen deze uitzonderlijk sterke ploeg.” Aldus kapitein Wim Blaton.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten